Persbericht: kort, maar krachtig

Hoe vol u ook bent van het feit dat u wereldkundig wilt maken, maak van uw persbericht geen heel verslag. Afhankelijk van de media waarin u het persbericht wilt plaatsen (vakblad, dagblad, internet) varieert de lengte van circa 250 woorden tot maximaal een pagina.
 

Uw lezer houdt van duidelijke taal

Lange zinnen? Veel vaktaal? Jammer. Uw persbericht wordt niet gelezen. De lezer haakt af op ‘taaie koek’. Korte zinnen, voldoende alinea’s en duidelijke taal: dat is waaruit uw persbericht is opgebouwd.
 

Citaten laten uw persbericht sprankelen!

Laat een klant, een deskundige, een directeur of manager aan het woord. Zo zorgt u ervoor dat uw persbericht geen saaie opsomming van feiten wordt. Het leest direct een stuk prettiger. Tekst aan Zet helpt u graag!
 

Begin bij het einde

Gemak dient de mens en vooral de redactie. Zorg ervoor dat uw persbericht goed is opgesteld, zodat het één op één over te nemen is. Schrijf volgens de omgekeerde piramide: begin uw persbericht met de eindconclusie.
 

De omgekeerde piramide

Voorzie uw persbericht van een pakkende kop, want daarmee ‘vangt’ u het oog van de lezer. Geef in de eerste alinea (de lead) een samenvatting van alle informatie (wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe) en trek uw eindconclusie. Het middenstuk van uw persbericht is voor de aanvullende en achtergrondinformatie. In de afsluitende alinea meldt u uw bedrijfsgegevens.
 

Lastig?

Soms wel. Maak het uzelf makkelijk en laat Tekst aan Zet uw persbericht opstellen. 

 

>>> Ja! Schrijf voor mij een persbericht!

 

SNEL CONTACT OPNEMEN!