SEO webteksten

Een SEO tekst is in feite een 'slimme webtekst' die op het zoekgedrag van mensen is afgestemd. SEO teksten zijn geen kwestie van 'hogere wiskunde', maar zorgt u er wel voor dat u Google tevreden stelt en... blijf altijd schrijven voor uw klant! Die combinatie maakt het schrijven van SEO teksten lastig.


SEO tekst: voor Google én voor uw klant

Google speurt, zoekt en vindt. Zou Google een hond zijn, dan laat een goede SEO tekst hem kwispelen! Alleen uw tekst moet de lezer vervolgens vasthouden, nadat er op uw link is geklikt. Een goede webtekst is altijd een SEO tekst. En een goede SEO tekst is altijd een webtekst. Zorgt u er dus voor dat uw tekst lekker leest en die informatie geeft waarnaar mensen op zoek zijn. Waardevolle content, noemt men dat.


Tip! - kies het juiste 'jasje' voor uw SEO tekst

Een goede SEO tekst is geschreven volgens de richtlijnen en regels van Google én is een aansprekende tekst voor uw lezer. Sta daarom even stil bij 'het jasje' van uw SEO tekst. Hoe gaat u de informatie die u wilt delen presenteren op uw website? Die keuze wordt grotendeels bepaalt door wat uw lezer wil weten. Wilt u meer vertellen over uw product of dienst of de specificaties en het toch leuk verpakken? Schrijf dan een blog! Wilt u potentiële klanten helpen om een keuze te maken uit uw assortiment, schrijf dan een leuke casestudy en laat uw klant aan het woord.

 

Wat doet u als u zelf zoekt op internet?

Heel simpel. U vertaalt u uw vraag zonder daar lang over na te denken in een paar zoekwoorden. Bijvoorbeeld 'Blogtekst laten schrijven'. U klikt op 'enter' en Google presenteert u een aantal websites. Die scant u razendsnel. Razendsnel! Verder dan pagina 2 van de zoekresultaten gaat u niet. Aan de hand van de titels bepaalt u op welke pagina u klikt.

Uw potentiële klanten doen dat net zo. Een SEO tekst is zo geschreven dat de zoekmachines uw webpagina een hoge ranking geven als mensen hun zoekwoorden intypen. De titels zijn zo geschreven dat deze mensen uitnodigen om op uw link te klikken.

>>> Vertel mij wat het (her)schrijven van SEO teksten kost!

 

SNEL CONTACT OPNEMEN!